Це цікаво

  1. Головна
  2. Блог
  3. Рецепти страв до посту
18.03.2021
Поділитися

Рецепти страв до посту

Існує безліч аппетитних та різноманітних рецептів пісних страв. Недивлячись на те, що в їх рецептах не використовуються яйця, м'ясо, молочні продукти, вони виходять досить аппетитними, ситними та поживними. Пропонуємо кілька ідей, які допоможуть вам урізноманітнити щоденне меню пісними стравами.

 

Котлети з сочевиці

  • Сочевиця - 200 г
  • Морква  - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста  - 2 шт. 
  • Капуста білокачанна - 100 г
  • Борошно пшеничне - 4 ст. л.
  • Олія соняшникова для смаження
  • Сіль, перець - до смаку
  • Сухарі панірувальні 

Сочевицю відварити в підсоленій воді. Цибулю нарізати невеликими кубиками, моркву натерти на крупній тертці, обсмажити до прозорості на олії. Додати нашатковану капусту, овочі посолити, поперчити і тушкувати до м'якості. Готові овочі перекласти в миску з сочевицею, подрібнити блендером, додати борошно, ложку масла і гарненько перемішати. З отриманої маси сформувати котлетки, запанірувати в сухарях і обсмажити до рум'яної скоринки. 

 

Різотто з овочами

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 2 зуб.
  • Морква  - 1 шт.
  • Болгарський перець -  1 шт.
  • Горох заморожений -100 г
  • Круглий рис -  150 г
  • Олія соняшникова 
  • Сіль до смаку

Цибулю і часник дрібно нашаткувати і обсмажити на рослинному маслі. Додати кубиками порізану моркву і перець. Обсмажувати 2-3 хвилини. Відставити в сторону. Рис викласти в сковороду і обсмажувати 2 хвилини. Додати води так, щоб прикривало рис. Закрити кришкою і готувати на середньому вогні, поки рис не приготується. Додати овочі. Посолити. Різотто з овочами готове. Перемішати і викласти на блюдо.

 

Салат з квасолею

  • Квасоля червона варена - 450 г
  • Огірок – 1 шт.
  • Помідори чері – 5 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Червона солодка цибулина– 1 шт.
  • Сік половини лимона
  • Оливкове масла- 3 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Сіль, чорний перець до смаку.

Огірок та помідори чері та цибулю миємо і нарізаємо кубиками. Складаємо в салатник. Додаємо відварену фасолю. Поливаємо наш салат сумішшю соку лимона, оливкової олії та гірчиці. Додаєм розчавлений через часникодавку часник та порізану кинзу. Наш простий салат з квасолею готовий. Він виходить дуже красивий і яскравий. 

 

Гречка з печерицями

  • Гречка-1 скл.
  • Вода - 2 скл.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці - 200 гр
  • Морква – 70 гр
  • Рослинна олія 1 стол.л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції сухі за смаком
  • Зелень за смаком

Поставте варитися гречану крупу, для цього ретельно її промийте, покладіть в каструлю, залийте водою, додайте трохи солі.  Доведіть вміст каструлі до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть кашу 15-20 хвилин.  Поки вариться гречана каша витратьте вільний час для приготування легкої засмажки з моркви, цибулі і печериць. Для цього гарненько промийте гриби,  наріжте скибочками. На сковорідці розігрійте рослинне масло, викладіть і прогрійте в олії  прянощі. Додайте туди ж подрібнені шампіньйони і цибулю та моркву, обсмажте ці продукти все разом до легкого підрумянення, періодично помішуючи зажарку. В кінці приготування додайте чисту і дрібно нарізану зелень. У готову грибну зажарку викладіть гречану кашу. Страва готова. 

 

Томатне печиво до чаю

  • Склянка томатного соку
  • Цукор – 1 скл.
  • Рафінована соняшникова олія – 1 скл.
  • Сода - 2 ч. 
  • Щіпка солі;
  • Ванільний цукор 0,5 ч.;
  • Борошно - 4-5 скл

Соду всипати в томатний сік і розмішати. Додати цукор, соняшникову олію і ще раз розмішати. Поступово ввести просіяне борошно і замісити м’яке тісто, що не липне до рук. Розкачати частину тіста в пласт товщиною 0,5-1 см (чим грубше тісто – тим м’якше печиво і навпаки). Видавити печиво фігурними формочками або порізати тісто ромбиками чи квадратиками. Деко застелити пергаментом для випікання і викласти на нього печиво. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин. Якщо запікати довше – печиво може пересушитися і стати надто твердим.

 

Квасолевий паштет

  • Біла квасоля - 1 скл.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Готова гірчиця - 1/2 ч. л.
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Чорний мелений перець і часник за смаком


Квасолю замочити в холодній воді напередодні готування. Набряклу квасолю промити й відварити до м'якості, подрібнити блендером (або прокрутити через м'ясорубку) до однорідного стану. Додати сіль, цукор, масло, гірчицю, лимонний сік і спеції, ретельно перемішати. Додати трохи квасолевого відвару, щоб паштет став більш ніжним і знову перемішати. 

 

Смачного Вам посту!