Це цікаво

  1. Головна
  2. Блог
  3. Дбайливий догляд за шкірою рук
31.03.2022
Поділитися

Дбайливий догляд за шкірою рук

Осінь та зима – досить складні пори року для шкіри рук. Без належного догляду шкіра на руках сохне і тріскається, що завдає нам багато незручностей. Звичайно ж, найкраще підібрати індивідуальний план догляду, проте є кілька правил, які варто дотримуватися. Ми ділимося корисними порадами щодо догляду за шкірою рук у холодну погоду.

Носіть рукавички. Шкіра на руках тонка, ніжна і часто швидко сушиться, тому вона найчастіше стає жертвою холодного вітру чи сухого гарячого повітря у приміщеннях. Рукавички зможуть захистити руки від холоду, тому візьміть за правило надягати їх щоразу, коли виходите на вулицю. Взимку наносіть крем не пізніше 15-50 хвилин до виходу на вулицю.

Зволожуйте повітря вдома. Обігрівачі сушать повітря, що позначається на вашій шкірі. Зволожувач повітря допоможе врятувати руки від пересихання.

Мийте руки лише у теплій воді. Гаряча вода сушить шкіру, холодна викликає її лущення. Для миття рук радимо купити мило з кислотно-лужним балансом не вище рН 5. Головна їхня перевага в тому, що вони не подразнюють, а навпаки, відновлюють її та захищають.  Завжди витирайте руки насухо. 

Виконуйте роботу по дому у гумових рукавичках. Занадто часто миття рук або потрапляння на шкіру хімічних засобів зневоднюють.

Наносьте крем для рук кілька разів на день. Виберіть крем для рук, який підходить для вашого типу шкіри. Приємна альтернатива – кокосова або мигдальна олії, які чудово живлять.

Трав'яні ванни для рук чи масаж робіть раз на тиждень. Для трав'яних ванн можна використовувати календулу, ромашку або кропиву у прохолодній воді. Потім варто відразу нанести шар крему або кокосової олії.